Suomen tämänvuotista euroviisuehdokasta, Hanna Pakarista on lyöty iltalehdissä viime aikoina kuin vierasta sikaa. On kirjoiteltu Hannan paino-ongelmista, niin kuin strategisilla mitoilla olisi tässä jotain ihmeen merkitystä. Kas kun ei Frediä tai Anneli Saaristoa patisteltu aikoinaan laihduttamaan ennen kisoja. Kuppi meni nurin kohdallani Ilta-Sanomien tämänpäiväisestä kirjoittelusta, joka koski Hannan eilistä "penkin alle mennyttä ja hävettävää" lehdistötilaisuutta, jossa hän kuulemma sönkkäsi ja kikatteli toimittajille.

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että vaikkapa Unkarin viisuedustajien ulosanti oli aika nolostuttavaa sekin, mutta herttinen aika, mitä voi odottaa, kun laulaja revitään suunnilleen kesken treenien kameroiden eteen lausumaan viisauksia? Kuka siinä kerkeää supliikkiansa miettimään? Minä en ole itse mikään Pakarisen suuri fani, mutta pysähdytääs nyt hetkeksi miettimään, mitä hittoa tässä oikein on tapahtumassa.

Vastoin kaikkien odotusta Suomi voitti viime vuonna Euroviisut, mikä oli ja on edelleen ainakin jonkinasteinen kansallisen ylpeyden aihe. Saimme kisat Suomeen - ja nyt (käyttääkseni YleX:n aamutoimittajien oivaa ilmaisua) Suomen viisuedustaja on työnnetty soutuveneeseen järvenselälle ja tappi veneestä on irrotettu. Tällainen törkeä, alemmuudentunnosta kumpuava paskan heittely, mistä iltalehdet hupinsa tällä hetkellä saavat, ei voi muuta kuin vahingoittaa Suomen mainetta viisumaana. Tällä hetkellä minua itse asiassa pikkuisen nolostuttaa olla suomalainen.

Suomalainen, jonka pitää aina kursailla itsensä muita huonommaksi.
Suomalainen, jonka pitää aina miettiä, mitä ne muunmaalaiset siitä oikein ajattelee.
Suomalainen, joka ei voi kannustaa omiaan, vaan niiltä pitää vetää matto jalan alta.

Saatana. Hävetkää, iltalehdet, ja antakaa Hannalle työrauha. Suomen biisin eikä esiintyjän tarvitse hävetä tippaakaan tämänvuotisissa viisukisoissa. Sen vuosikymmenien häpeän piti loppua viime vuonna, eikä sitä alemmuuskompleksia kukaan enää kaipaa takaisin. Peukut pystyyn Hannalle tästä taloudesta!