Mies ja nainen makoilevat aamulla lähekkäin yläkerrassa ja jutustelevat. Suunnittelevat päivän kulkua ja lähipäivien lomaa. Alakerrassa miehen tytär leikkii nukeilla ja valittaa, kun perheen kissa sotkeutuu leikkeihin jahtaamalla nukkien peruukkeja.

Naisen leikattua, hiljalleen paranevaa vasenta jalkaa kutittaa kipsin sisällä. Ottaisi pitkän viivottimen ja rapsuttaisi sillä, jos uskaltaisi - mutta jos se vaikka katkeaa sinne kipsiin. Mies muistelee edellisen viikon parin päivän Helsingin reissua, jossa sai tavata parhaat. läheisimmät ystävänsä, kenties viimeistä kertaa pitkään aikaan. Eilen mies kävi tulevan esimiehensä kanssa läpi lähitulevaisuutta. Paljon odotuksia, uusia maita, uusia kasvoja ja työtehtäviä. Kokonaan uusi maailma. Miestä pelottaa edelleen hiukan, mutta ei enää niin paljon, nyt kun on jotain mistä ottaa kiinni. Luettavia papereita, suunniteltavia töitä.

Mutta vielä jatkuu loma, ajattelee mies, ja puistaa moiset ajatukset päästään. Nyt lähdetään kirjastoon, hakemaan perheelle automatkaa varten kuunnelmia ja luettavaa mökille.