Kävin viikonloppuna taas pikaisesti Oulussa (ja kadottivat taas kerran yhden matkalaukuistani...), ja toin Outin tullessani eilen tänne. Hän viettää Fleetissä kanssani nyt puolitoista viikkoa ja katselee hiukan, tottuisiko tähän asuinpaikkana. Olen iloinen tästä väliaikaisesta muutoksesta monella tapaa, sillä yksin taloudessa asuminen tekee laiskaksi - ei viitsi tehdä kunnollista aamupalaa, esimerkiksi. Tänään sain pitkästä aikaa syödä kunnon aamupalan juttuseuran kera. Sitä täällä kaipaakin, sillä yksin asuessani on varsinkin iltaisin varsin yksinäinen olo. Niin ja tietty öisin...on heti jotenkin turvallisempi olo olla täällä kaksin, vaikka toisaalta jännittääkin, miten Outi sopeutuu ja jaksaa kulkea kipeän jalkansa kanssa.

Suunnitelmissamme ei ole ainakaan vielä juuri kummempaa tälle viikolle kuin iltaisia kävelylenkkejä, Fleetiin tutustumista ja ensi viikonloppuna päivän reissu Portsmouthiin. Paitsi että yksi työkaveri tuossa juuri houkutteli meitä jonain iltana Lontooseen pubkierrokselle! Ei tiedä vaikka lähdettäisiinkin, eihän tästä ole junalla Waterloon asemalle kuin 40 minuuttia.

* * *

Britit suhtautuvat kuningaskuntaansa hiukan tosikkomaisesti. Viime viikon suurin etusivun uutinen oli se, kun BBC joutui pyytämään kuningattarelta nöyrästi anteeksi mokaansa. Olivat nimittäin filmanneet  kuningatarta kuvaussessiossa ja miksanneet otokset väärään järjestykseen, joka antoi ymmärtää kuningattaren tuittuilleen niissä kuvauksissa. Ei uskoisi, että tuollaisesta saadaan aikaiseksi niin iso mekkala, että BBC:n ylin johto on ohjeistanut työntekijöitään ilmoittamaan, mikäli heillä on tietoa BBC:n tuottamista muista ohjelmista, "joissa katsojia huijataan". BBC:ssä ilmeisesti päitä putoaa tämän johdosta.