Outikin lensi tänne eilen illalla, ja vietämme täällä Fleetissä kaksi seuraavaa viikkoa yhdessä. On heti paljon mukavampaa olla, kun saa nukahtaa ja herätä rakkaan vierestä, syödä yhdessä aamupalaa (yksin sitä ei tule itselleen edes laitettua) - ja iltaisinkin on juttuseuraa. Olen niin ekstrovertti, että yksin iltaisin tuntuu mökkihöperyys toisinaan kurkistavan nurkan takaa.

Olen aloittanut uuden lukuprojektinkin - luen nimittäin Outille iltaisin Tarua Sormusten Herrasta ääneen. Pitäähän sitä muita sivistää, kun itse olen lukenut ko. kirjan vasta 13 kertaa!

(Tosin Outi kehuu, kuinka hyvin kirjan ääressä nukahtaa, niin että voipa olla, ettei hän sitten loppujen lopuksi muista tarinasta paljoakaan, kun viimeiselle sivulle pääsemme...)

    * * *

Niin, vielä kuukausi sittenhän suunnitelma oli, että minä rupean katselemaan täältä vuokrakämppää pysyvämpään oleiluun. Viime ajat ovat kuitenkin muuttaneet mieleni - elo Fleetissä tuntuu aika juurettomalta, varsinkin kun Outi ja tyttäreni asuvat Suomessa. Oulukaan ei enää tunnu ahdistavalta paikalta, kuten vuosi sitten. Kaiken kaikkiaan elämäntilanteeni on nykyään niin toisenlainen kuin silloin, kun päätin karistaa Suomen pölyt jaloistani, että olen päättänyt palata takaisin Ouluun marraskuun alusta.

Silloin aloitan töissä uudenlaisen vaiheen, jossa teen töitä pääasiassa Oulun toimistostamme, mutta vietän muutaman toimistopäivän Fleetissä joka toinen viikko. Paljon reissuja tulee kyllä edelleen, mutta se tuntuu meistä kuitenkin paremmalta ratkaisulta, kun reissusta saa palata aina takaisin kotiin Ouluun. Jotenkin tämä reissaaminen on ollut toisessa potenssissa, kun olen tehnyt Fleetistä reissuja Eurooppaan ja muuallekin, ja sitten vielä siihen päälle ekstralyhyet viikonloppuvierailut Oulussa. (No, tulihan sillä Silver-kortti Finnairilta tienattua kolmessa kuukaudessa, mutta ei se ole oikein kaiken arvoista.)

Eli siis marraskuusta eteenpäin vietän joka toinen viikko tiistaista torstaihin Fleetissä, sen päälle reissut - mutta esim. kaikki viikonloput saamme lepäillä ja oleilla rauhassa Oulun kodissa kuin kunnon pari ainakin. Ihana ajatus on se!