Ajelimme Outin kanssa viikonloppuna tässä Fleetin ympäristössä polkupyörillä ja bongailimme postikorttikauniita pikkukyliä. Täältäpäin löytää vielä englantilaisen maaseudun melkein sellaisena kuin sitä kuvataan Enid Blytonin ja Agatha Christien kirjoissa. Vai mitä sanotte näistä kuvista?

987710.jpg

987711.jpg

987713.jpg

987714.jpg

On oikeasti aika terapeuttista poljeskella rauhassa pyörällä ja tervehtiä joka ikistä vastaantulijaa (koska se näyttää olevan täällä maaseudulla tapa). Tiet ovat kapeita ja mutkaisia, ja mäet paikka paikoin salakavalan jyrkkiä. Kylät ovat pikkuruisia, ja useissa ei ole muuta kuin kirkko, kioski joka toimii myös postitoimistona - ja tietenkin pub. Strategia näyttää olevan suunnilleen se, että kun kylä kasvaa, muut palvelut eivät välttämättä lisäänny, mutta pubeja tulee lisää. Voidaan siis perustellusti sanoa, että pub on edelleen brittien olohuone.

Sunnuntaina viimeinen etappi Farnhamista takaisin Fleetiin oli tappava - tie nousi vajaan kahden mailin matkalla 100 metriä, mikä oli aika puuskututtava rupeama. Mutta mäen päällä riittikin sitten pari polkaisua, ja loppumatkan (4 mailia) sai lasketella ilman polkemista.

Ensi viikonloppuna ehdottomasti uudelleen!