Saavuin brittilään sunnuntai-iltana - mutta vaikeudet alkoivat heti, sillä yksikään matkalaukuistani ei saapunut! Suurin osa lennon AY833 matkustajista jäi ilman laukkujaan. Terminaalin 1 matkatavarasali näyttikin olevan kuin räjähdyksen jäljiltä, joten ei ihme, että laukut eivät tulleet perille, varsinkin, kun Heathrow alkaa olla legendaarisen tunnettu tavaroiden hukkaamiskeskus. Tilanne on hankala, suorastaan raivostuttava, sillä laukuissa oli (niiden hinta mukaanluettuna) noin 3000 euron edestä tavaraa, josta suuren osan etsimiseen käytin paljon aikaa.

Töissä on oltu valtavan empaattisia. Jopa firman eteen tilatut taksit tietävät kutsua minua nimellä "the manager with the bad luck". Sihteerit ovat tehneet kaikkensa löytääkseen laukkuni, mutta BA:n palvelut ovat täysin tukossa, ja suuren osan ajasta heidän laukkujen jäljittämispalvelunsa netissä ei myöskään toimi. Toistaiseksi laukuista ei ole mitään tietoa, eli huonolta näyttää. Eikä tämä päivittäinen terminaalien evakuointi Heathrowlla todellakaan auta tilannetta. Mietin tässä jo, pitäisikö jäädä ensi viikonlopuksi tänne, sillä lentäminen Englannista/Englantiin juuri nyt vaikuttaa todella epävarmalta touhulta.

Muuten alan kotiutua. Työ vaikuttaa haastavalta, mutta mielenkiintoiselta. Siitä enemmän joskus toiste, mutta haluan kertoa kämpästäni, joka on todella kiva mesta. Kyseessä on tämä paikka, ja minulla on siellä ihan oma "autotallin ylinen", eli pari vuotta sitten erilliseen asuinrakennukseen rakennettu asunto. Iso, viihtyisä olohuone telkkareineen, pieni toimiva keittiö, vessa ja suihku, ja iiiiso makuuhuone leveine parisänkyineen. Kyllä tuossa paikassa viihtyy. Pitänee laittaa myöhemmin pari kuvaakin paikasta.

Eilen sain lainaksi entiseltä UK:n kollegaltani maastopyörän, mikä lisää liikkuvuuttani todella paljon. Aionkin kulkea työmatkani pääosin pyörällä, vaikka hiukan hirvittääkin liikkua vasemmanpuoleisessa liikenteessä kaduilla, joissa ei ole edes jalkakäytäviä!

Kävin eilen ja tänään hakemassa välttämättömiä tarvikkeita Camberleyn Tescossa; pari vaatekertaa hukkuneiden tilalle, keittiötarvikkeita. Pienenä yksityiskohtana ei koko valtavasta Tescosta löytynyt ainuttakaan tiskiharjaa...täällä pestään astiat pyyhkeillä. Hullut britit hulluine tapoineen.

Uutisotsikoissa nyt ei juuri muuta näy kuin Wimbledonia ja terroristijuttuja, eli hiukan tylsät valikoimat katseluun. Lisäksi kaikki kirjat, joita olin tuomassa tänne luettavaksi, ovat tietty niissä kadoksissa olevissa matkatavaroissa. Siellä on myös kirjaston kirjoja, mikä harmittaa tietty suuresti.