En muistanutkaan päivittää pankkistatustani: muistanette, että toissa viikolla yritykseni avata pankkitili Nationwide-pankissa Fleetissä epäonnistui, koska minulla ei kuulemma ollut tarvittavia todisteita heille osoittaa, että todella asun täällä.

Asia eteni, kun kerroin tästä meidän HR-osastollemme, ja heiltä sain suosituskirjeen Lloydsille ja kehoituksen yrittää avata tili heillä. Keskiviikkona kävelinkin Lloydsin konttoriin, jossa minut istutettiin pieneen koppiin. Siellä virkailija haastatteli minua 65 minuuttia, ennen kuin päätyi hyväksymään tilin avauksen. Haastattelun aikana hän joutui soittamaan kolme kertaa johonkin pääkonttoriin kyselläkseen luottotietojani, jotain muuta statusta (varmaan rikosrekisteriä) - ja kolmas soitto koski muotovirhettä suosituskirjeessäni (nimeni oli tavattu yhdessä kohdassa väärin). Arvatkaas, tuntuiko minusta siltä kuin olisin poliisikuulusteluissa!

No, nyt minulla on sitten kädessäni VISA debit-kortti Lloydsille, joten minusta tuli viimeinkin A-luokan kansalainen. Loppu hyvin kaikki hyvin - mutta on tämä kyllä edelleen aika käsittämättömän byrokraattinen maa. Verratkaas vaan siihen, kauanko suomalaisessa pankissa kestää avata tili...



P.S. Suomi on näemmä edelleen keihäsmaa. Hyvä Tero! Oli mukavaa kuulla BBC:n toimittajien hehkutusta täällä eilen.