Sunnuntaina hyppäsimme Outin kanssa junaan ja ajoimme muutaman pysäkin päähän Winchesteriin, jossa vietimme mukavan päivän ostoksia tehden ja vanhaa kaupunkin ihaillen. Winchester kuuluu Etelä-Englannin perinteikkäimpiin kaupunkeihin, ja suorastaan tihkuu historiaa. Vanhan linnan paikalla mm. on Great Hall, jonka sisällä seinällä roikkuu valtava tammipöytä, jonka väitetään olevan tarunhohtoinen kuningas Arthurin ritareiden Pyöreä Pöytä. Itse tarinahan on pelkkä tarina, mutta pöytä on toki komea. Great Hall on ollut myös monen hallitsijan asuinpaikkana, ja salin seinien valtavat sukupuumaalaukset ja ikkunoiden lasimaalauksissa näkyvät Englannin kuninkaiden vaakunat ovat varsin vaikuttava näky.

Kävimme myös Winchester Cathedralissa, joka on upea, valtava kirkko. Ei voi kuin ihmetellä, mikä aatteen palo on saanut ihmiset käyttämään vuosikausia tällaisten monumenttien rakentamiseen.

Winchesterin keskustassa on myös varsin söpö kauppakatu pienine vaateliikkeineen. Mukaamme tarttui mm. Clarksin hyvät pukukengät 45 punnalla (bargain!) ja vaatteita.

Kaiken kaikkiaan tuo on kaupunki, jossa kyllä viihtyisi. Winchesterhan valittiin viime vuonna UK:n parhaaksi asuinpaikaksi, ja tänä vuonnakin se hävisi niukasti kisan Edinburghille.

Ainut huono puoli reissussa oli, että jumitimme paluumatkaa junassa samaan aikaan, kun TV4 näytti suorana Kimin elämän parasta formulakisaa. Pääsimme kämpille juuri kun jäppiset pojottivat palkintokorokkeella. Hyvä Kimi!

Outi palasi eilen kotiin Ouluun ja minä jäin vielä viikoksi.
Kaunis syysilma tervehtii viimeistä kokonaista viikkoani täällä.