BBC:n The One Showssa oli äsken tosi mielenkiintoinen pikkujuttu. Siinä tyyppi tapasi kadulla satunnaisia ihmisiä ja kysyi ensin jokaiselta, miten onnekkaaksi he tunsivat itsensä, asteikolla 1-10.

Sitten hän antoi tyypeille käteen aikakauslehden ja pyysi laskemaan siitä kaikki kuvat ja ilmoittamaan niiden lukumäärän. Kupletin juoni oli kuitenkin se, että lehdessä oli muutamalla aukeamalla kissankokoinen mainos, jossa luki (suomennettuna):

KUVIA ON 77
LOPETA JO LASKEMINEN

Näytä tämä kyselijälle ja voita 5 puntaa.

Kahdeksastatoista testatusta ainoastaan kaksi huomasivat vinkit, kaikki muut plarasivat lehden uskollisesti läpi ja laskivat kaikki kuvat. Mikä oli hauskaa oli, että juuri nämä kaksi arvioivat itsensä ennen testiä yleensä ottaen tosi onnekkaaksi, arvosanalla 9 tai 10. Kaikki muut antoivat itselleen huomattavasti alempia arvosanoja.

Koko homma perustuu erään psykologin uuteen teoriaan siitä, että onnekkaina pidetyt (ja itseään pitävät) ihmiset ovat sellaisia, joilla on vain parempi havainnointikyky. Siten he tavallaan luovat itse onnensa, sitä tajuamatta.