Sunnuntai-iltana sain viimeinkin kaikki matkatavarani Fleetiin, joten tämä työviikko on alkanut huomattavasti paremmissa merkeissä kuin ensimmäinen. Tosin Finnairille lähtee noin 500 euron korvausvaade vaatteista ym. joita jouduin ostamaan viime viikolla tämän hässäkän vuoksi. Nyt aion lentää kevyesti, eli käsimatkatavaroilla aina kun mahdollista.

Entinen kollega, joka on lähdössä Englannista Intiaan, kaupittelee mulle vm 1996 pientä VW Poloa, joka olisi passeli täällä liikkumiseen. Kattoo nyt, mitä hintaa pitää tuolle, olisihan se valtava apu kaikkeen kulkemiseen, täällä Fleetissä kun tuo joukkoliikenne on ihan sitä ja tätä.

Eilen liityin paikallisen kuntosalin, Fitness Firstin jäseneksi, kun firmamme tarjoaa tuota erittäin edullisella 17,95 punnan kuukausimaksulla. Oli hauska huomata hienoinen ero suomalaisiin kuntosaleihin - täälläpäin kuntosalista 80% täyttävät erilaiset juoksumatot, kuntopyörät ja telineet, ja "oikean kuntosalin puolta", eli puntti-tanko-osastoa, jota minä olen tottunut käyttämään, kutsutaan "testo sectioniksi", eli se on kuulemma varattu niille, "who want to pump up their testosterone levels". No, maassa maan tavalla - itse kyllä ajattelen pikemminkin, että oikea rauta on sitä perimmäisintä kuntosalia, ja nämä kaikenmaailman perseenvatkutuskoneet on tarkoitettu lähinnä niille kotiäideille, jotka haluavat huijata itseään, istua laitteessa, lukea kotiäitilehtiä ja kuvitella kroppansa kehittyvän muutenkin kuin leveyssuunnassa.

Olenhan minä tottunut Suomessakin samaan trendiin täyttää kuntosalit suureksi osaksi varsin hyödyttömillä laitteilla (jota juoksumatot siis eivät sentään ole) ja tunkea ne puntit ja penkkipunnerrustelineet yhteen pieneen nurkkaan häpeämään, mutta täällä tuo kaikki on vielä korostetumpaa. Sali on jopa suunniteltu niin, että reitti naisten pukuhuoneeseen kulkee tuon "testo sectionin" ohi, ja ihan aikuisten oikeasti, vanhemmat rouvat pysähtyvät siihen reitin varrelle suorasukaisesti tuijottelemaan hauiskääntöä tai selkälihasliikkeitä tekeviä miehiä (naisia tuolla osastolla ei liiemmälti näkynyt). Tuli olo kuin Korkeasaaren paviaanilinnassa. Mutta kaikkeen tottuu - kai.