Englanti on reality TV:n ihmemaa. Täällä kanavat ovat pullollaan mitä erilaisimpia sarjoja, joista osa näkyy koti-Suomessakin, mutta suurin osa on itselleni ihan uusia. Tänään törmäsin taas uuteen tuttavuuteen, jonka idea oli ihan hauska. Kyseessä on Kitchen Criminals, johon on otettu mukaan huonoimpia mahdollisia kokkeja, joita on löydetty. Alkukarsintojen perusteella (tyyliin "tee munakas" - ja lähes kaikki epäonnistuivat surkeasti) kaksi tuomaria valitsevat isommasta joukosta toinen toisilleen surkeimmista surkeimmat. Sitten joukkueet joutuvat "kokkileirille", jolla kumpikin kokki yrittää koulia omasta joukkueestaan edes kohtalaisia ruuanlaittajia.

Ideana ihan mukiinmenevä, vaikkakin arvelen, että tuollaisessa formaatissa on kaikkein isoin mahdollisuus huijata kunnolla. Kuvittelisin, että jos todellisuudessa osaan jonkin taidon, on minun silti helppo huijata kaikki luulemaan, että olen muka täysi tumpelo.

Muuten paikallisen telsun ehdotonta aatelia tällä hetkellä on Heroes, joka kuulemma alkaa syksyllä Suomessakin. Pikku vinkki: ÄLKÄÄ missatko tuota sarjaa.