Tänään tuli kuluneeksi tasan vuosi siitä, kun eräs kaunis tyttö tupsahti baarissa melkein syliini ja kysäisi, että mitäs kuuluu. Se sama tyttö makaa nyt tuolla saunassa ja nauttii löylyn lämmöstä.

Eipä sitä vuosi sitten olisi osannut aavistaa, millainen vuosi on edessä. Silloin tein lähtöä Oulusta ja koko Suomesta, enkä aikonut juuri taakseni vilkuilla. Nyt etsin seuraavaa työpaikkaani täältä kotoisesta Oulusta, nautin täällä asumisesta täysin rinnoin ja suunnittelen remonttia yhdessä Outin kanssa. Vaikeita hetkiäkin meillä oli, viime kesänä, kun suhteemme joutui lujemmalle koetukselle kuin monen suhde koskaan. Minä yritin rakentaa elämääni kahdessa maassa, enkä oikein osannut olla kummassakaan.

"Loputtomiin ei voi olla kahden välissä", sanoo Frodo Tarun sormusten herrasta lopussa. Minä tein ratkaisun - erilaisen kuin Frodo - ja tämä tuntuu oikealta.

Outi, kanssasi on hyvä elää, sillä nyt minulla on kotona paitsi tyttöystävä, niin myös Ystävä. Ja Vilmalla on Varaäiti, kuten hän sanoo!  Mennään näin toinenkin vuosi, eikö vain?

Rakastan Sinua.